Sásdi Általános Iskola06 (72) 575-006

Pályázati beszámoló: Nemzeti Tehetség Program - NTP-KKI-16-0054

Pályázati beszámoló: NTP-KKI-16-0054

 ZENE-SZÓ(L)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt, „A köznevelési és a kulturális intézményekben működő tehetséggondozó programok támogatása” című, NTP-KKI-16-0054 azonosítószámú pályázatból megvalósult programban a zene, a drámapedagógia és a színjátszás komplexitása valósult meg, kiegészülve a vizuális kultúra világával. Létrehoztunk egy előadást, melyen megmutatkozhatott diákjaink zenei-énekes, színészi-előadói tehetsége. A különféle művészeti ágak egymást erősítve hozzájárultak a tehetség komplex kibontakoztatásához. Az előadás létrejöttéhez vezető út olyan élményszerű tapasztalatokkal gazdagította diákjaink személyiségét, mely tanórai keretek között nem tudott volna megvalósulni.

Pályázati azonosító: NTP-KKI-16-0054

Pályázati összeg: 1 000 000 Ft

Megvalósult programjaink:

2017.01.16-2017.06.02: tehetséggondozó foglalkozások

A tehetséggondozó, tehetségfejlesztő műhelyünk a drámapedagógia szakmódszertanának felhasználásával, dramatikus neveléssel a közösségben, a közösségért végzett aktivitást serkentette, az ön- és emberismeretet, empátiát, alkotóképességet, önálló gondolkodást fejlesztette.

•          2017.04.20. színházlátogatás: Pécsi Nemzeti Színház Fekete Péter című előadásának megtekintése

A színház varázslatos világa, a gyerekek képzelő erejét, fantáziáját, esztétikai érzékét fejlesztette. Az egész miliő: jelmezek, díszletek látványa segítette a gyerekeket abban, hogy elképzeljék, és jobban átadják a darab mondanivalóját a közönségnek, ezáltal a program sikeres legyen.

•          2017.06.10: W. A. Mozart: A varázsfuvola c. operája gyermekek számára átdolgozott változatának előadása          Képek

A pályázatból nyílt lehetőségünk egy nagyszabású előadás keretében bemutatni diákjainknak, a szülőknek, pedagógusainknak, valamint az érdeklődő helyi lakosoknak. Mozart Varázsfuvolájának 60 perces keresztmetszetét. A hónapokig tartó munka: a próbák, dalok és szöveg betanulása, a koreográfia elkészítése meghozta gyümölcsét. Az előadás felülmúlta várakozásainkat. Az előadásban résztvevő tanulók rendkívüli fegyelemmel és figyelemmel legjobb tudásukat nyújtották. Az előadást megtekintő szülők, kollégák, diákok, és vendégek hosszú tapssal köszönték meg a felejthetetlen élményt. Minden visszajelzés kiemelte az előadás precizitását, valamint az előadást létrehozók kiemelkedően magas színvonalú munkáját és odaadását.

•          2017.06.23-2017.06.25: szakmai tábor Fonyódligeten

A 3 napos tehetséggondozó szaktáborban szakmailag is lezártuk a programot: részletesebb értékelő, elemző feladatokat tudtunk elvégezni. Értékeltük az elvégzett munkát az egyén és a közösség szintjén is. Erősödött ezáltal énképük, az előadás közös sikerét, az elvégzett munka örömét megtapasztalva a későbbiekben is bátran állnak majd a kihívások elé.

Együttműködő partnereink:

Sásdi Vegyeskar Kulturális Egyesület

Közreműködőként vett részt az előadásban.

Sásdi Általános Iskola Szülői Munkaközössége

Segítségünkre volt a díszletek, jelmezek elkészítésében.