Sásdi Általános Iskola06 (72) 575-006

Pályázati beszámoló: Nemzeti Tehetség Program - NTP-KNI-18-0024

Pályázati beszámoló:

Nemzeti Tehetség Program - NTP-KNI-18-0024

„A ZENE DZSUNGELÉBEN”

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt, „A hazai és határon túli köznevelési intézményekben működő komplex tehetséggondozó programok támogatása, NTP-KNI-18-0024 azonosítószámú pályázatból megvalósult programban a zene, a drámapedagógia és a színjátszás komplexitása valósult meg, kiegészülve a vizuális kultúra világával. Létrehoztunk egy előadást, melyen megmutatkozhatott diákjaink zenei-énekes, színészi-előadói tehetsége. A különféle művészeti ágak egymást erősítve hozzájárultak a tehetség komplex kibontakoztatásához. Az előadás létrejöttéhez vezető út olyan élményszerű tapasztalatokkal gazdagította diákjaink személyiségét, mely tanórai keretek között nem tudott volna megvalósulni.

Pályázati azonosító: NTP-KNI-18-0024

Pályázati összeg: 1 050 000 Ft

Megvalósult programjaink:

2019.01.29-2019.06.06: tehetséggondozó foglalkozások

A tehetséggondozó, tehetségfejlesztő műhelyünk a drámapedagógia szakmódszertanának felhasználásával, dramatikus neveléssel a közösségben, a közösségért végzett aktivitást serkentette, az ön- és emberismeretet, empátiát, alkotóképességet, önálló gondolkodást fejlesztette.

2019.04-05: 4 órás élményalapú interaktív csoportos foglalkozás

Együttműködő partnerünk volt a program megvalósításában iskolánk szülői munkaközössége. Nagy segítségünkre voltak a jelmezek és díszletek elkészítésében. A közös munkálkodás során elmélyült kapcsolatuk az iskolával, számukra is megtapasztalható volt, és fontossá az itt folyó munka. Köszönjük a segítségüket, számítunk rájuk a továbbiakban is.    képek

 2019.06.08: A dzsungel könyve c. zenés előadás      képek   előadás

A pályázatból nyílt lehetőségünk egy nagyszabású előadás keretében bemutatni diákjainknak, a szülőknek, pedagógusainknak, valamint az érdeklődő helyi lakosoknak A dzsungel könyve c. előadást. A hónapokig tartó munka: a próbák, dalok és szöveg betanulása, a koreográfia elkészítése meghozta gyümölcsét. Az előadás felülmúlta várakozásainkat. Az előadásban résztvevő tanulók rendkívüli fegyelemmel és figyelemmel legjobb tudásukat nyújtották. Az előadást megtekintő szülők, kollégák, diákok, és vendégek hosszú tapssal köszönték meg a felejthetetlen élményt. Minden visszajelzés kiemelte az előadás precizitását, valamint az előadást létrehozók kiemelkedően magas színvonalú munkáját és odaadását.

 2019.06.09-2019.06.11: szakmai tábor Fonyódligeten    képek

A 3 napos tehetséggondozó szaktáborban szakmailag is lezártuk a programot: részletesebb értékelő, elemző feladatokat tudtunk elvégezni. Értékeltük az elvégzett munkát az egyén és a közösség szintjén is. Erősödött ezáltal énképük, az előadás közös sikerét, az elvégzett munka örömét megtapasztalva a későbbiekben is bátran állnak majd a kihívások elé.

Együttműködő partnereink:

Sásdi Általános Iskola Szülői Munkaközössége: a szülők bevonásával 4 órás élményalapú interaktív csoportos foglalkozás keretében készítettük el a díszleteket, terveztük meg a jelmezeket. . Köszönjük a segítségüket, számítunk rájuk a továbbiakban is.