Sásdi Általános Iskola06 (72) 575-006

Nemzeti Tehetség Program NTP-SV-14-0080

Beszámoló

a Nemzeti Tehetség Program - Tehetségek kiválasztását segítő diáksport versenyek támogatása - pályázati megvalósulásáról

 

Intézményünkben 2015. 05. 22. - 2015. 06. 10. tartó időszakban több házi illetve tankerületi verseny valósult meg a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett - Tehetségek kiválasztását segítő diáksport versenyek támogatása című pályázatban, melyre iskolánk eredményesen pályázott.

Megvalósuló programjaink időrendi sorrendben:

 

2015. 05. 14. - Atlétika "többpróba" - tankerületi verseny              Képek

2015. 05. 22. - Kölyökatlétika - házi verseny                                 Képek

2015. 05. 28. - Mezei futóverseny - házi bajnokság                      Képek

2015. 06. 03. - Kölyökatlétika - tankerületi verseny                       Képek

2015. 06. 05. - STB túra - házi megmérettetés                             Képek

2015. 06. 10. - Labdarúgó gála - házi bajnokság                          Képek

A házi versenyeken a támogatási összegből a résztvevő diákok étkezését és díjazását oldottuk meg, tankerületi versenyeken az étkezésen és a díjazáson túl a versenyre utazás költségeit is a pályázatból valósítottuk meg.

Tankerületi versenyeken az alábbi iskolák vettek részt:

Vásárosdombói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Hegyháti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Hegyháti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Egyházaskozár Bikali Tagintézménye
Mindszentgodisai Általános Iskola
Gödrei Körzeti Általános iskola

 

Az intézményi és tankerületi sportversenyekkel sikerült népszerűsítenünk a testmozgást, a szabadidő egészséges és hasznos eltöltését iskolánkban. Sikerült felkeltenünk diákjaink érdeklődését, versenyfelhívásainkra nagyon sok diákunk megmozdult és vett részt  szervezett programjainkon. Mindenki számára egyenlő hozzáférést biztosítottunk a versenylehetőségekhez, ennek köszönhetően elmondható, hogy minden tanulónk részt vett valamely mozgásprogramban.

A helyi versenyek nagy érdeklődést váltottak ki diákjaink körében, mert ezáltal elérhetővé vált számukra, hogy tankerületi illetve körzeti vagy megyei versenyre továbbjussanak.

Az is motiváló volt a gyerekek számára, hogy a helyi szervezésű versenyeken is díjazásban részesültek, mely nemcsak a megszokott érmekből és oklevelekből állt, hanem saját tervezésű jelvényeket adtunk egy-egy kiváló sportteljesítményért.

A tankerület iskolái számára két atlétika versenyt szerveztünk - atlétika "többpóba" valamint kölyökatlétika, mivel úgy gondoltuk ebben a két versenyben tudunk megszólítani minél több korcsoportot. A meghívott iskolák örömmel vettek részt versenyeinken, jó lehetőségnek tekintették mind a tehetségek kiválasztására, mind pedig az iskolák közötti együttműködés elmélyítésére a sportélet területén.

Partneriskolák elégedettségét mutatja, hogy a jövőben is együttműködnek iskolánkkal hasonló sportprogramok megvalósításában.

 

 

 

A rendezvények a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Támogatáskezelő, és az OFI támogatásával valósultak meg.