Sásdi Általános Iskola06 (72) 575-006

Hírek, aktualitások

Adj vért és ments meg három életet!

Adj vért és ments meg három életet!


Tanulóbérlet 2018/2019-es tanévre

Tanulóbérlet 2018/2019-es tanévre                      


HIRDETMÉNY

Hirdetmény a Sásdi Általános Iskola felvételi eljárásáról. 


Pályázat

Pályázati felhívás a Sásdi Általános Iskola intézményvezetői beosztás betöltésére. 


Magyar Parasport Napja

A Paralimpia mottója: ,,a lélek mozgásban”.

Ha a lélek mozdul, a szándék, akarat, elszántság, céltudatosság és az érzelem feltör, a testet mozgásra, cselekvésre kényszeríti. Ahhoz, hogy a lélek mozduljon, megismerés, tapasztalás, megértés, befogadás, azonosulás szükséges.


Adó 1% támogatás

Kedves Szülők!

Kérjük Önök is támogassák iskolánk ,,Engedd, hogy segíthessünk" alapítványát adójuk 1%-ával. Adószámunk: 18304787-1-02


Hermann Eszter német szavalóverseny

Az idei tanévben február 7-én tartottuk a német nyelvet tanuló diákjaink megemlékező szavaló versenyét. Megemlékezünk immár 4. éve iskolánk egykori diákjáról, tanítójáról, szeretett kollégánkról Godóné Hermann Eszterről.


Tehetségpont

A Sásdi Általános Iskola a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács döntése alapján 2018. január 26-tól Regisztrált Tehetségponként működik. 


Határtalanul projektzáró

A hetedikesek Határtalanul erdélyi utazásának projektzáró napjára december 18-án került sor az iskolában. A felső tagozatosok ezen a napon több állomáson ismerkedtek meg az erdélyi népdalokkal, a fazekasművészettel, a Szent Lászlóhoz fűződő erdélyi mondakinccsel, illetve Mátyás király életével. Az utolsó órában pedig közösen meghallgatták az útról szóló fényképes élménybeszámolót az aulában. Köszönjük a projektzárón való közreműködést Lakatos Juditnak, Maksay Zsuzsának, Szabó Lászlónak és Vassné Szili Anikónak, valamint az utazáson részt vett hetedikes diákoknak.


RISKA Játékos Sportverseny Diákolimpia

2017. december 13-án iskolánk szervezte a ,,RISKA Játékos Sportverseny Diákolimpia” körzeti fordulóját, amelyen a vásárosdombói és sásdi diákok mérték össze erejüket és ügyességüket. Bővebben...


Rajzpályázat

Vass Míra, iskolánk 5.a osztályos tanulója I. helyezést ért el a "Közlekedj biztonságosan!" elnevezésű megyei rajzpályázaton. Felkészítője Maksay Zsuzsanna tanárnő. Gratulálunk!


Adventi vásár

Már ötödik éve rendezzük meg december elején az iskolai adventi vásárt, amely most is az előző évekhez hasonló nagy sikerrel zárult. Rengeteg szebbnél szebb és ötletes kézműves terméket vásárolhattak az érdeklődők, gazdagítva ezzel az árusító osztályokat. Bővebben...


Adventi gyertyagyújtás

Hagyományainkhoz híven karácsony közeledtével mi is meggyújtunk egy-egy gyertyát az iskola adventi koszorúján. Az első hármat december 4-től hétfőnként, míg a negyediket a karácsonyi ünnepélyen, december 20-án. Idén is a harmadik osztályosok mutatkoznak be egy-egy kis műsorszámmal, felkészítő tanáraik: Hompola Miklósné, dr. Kajdonné Daczi Erika,  Horváthné Szabó Éva és Lakatos Judit voltak. Köszönjük a munkájukat.


Határtalanul

A Határtalanul pályázat segítségével iskolánk 18 hetedikes diákja 2017. október 25. és 28. között négy napra Erdélybe utazott tanáraival, Vassné Szili Anikóval és Szabó Lászlóval.


Október 23.

Nemzeti ünnepünkre, október 23-ára emlékeztünk meg ma délelőtt az iskolában. Az ünnepi műsort a 6. osztályosok és az énekkar adta elő, felkészítő tanáraik Emmer Istvánné és Dr. Pernekker Árpádné voltak, a kórust Lakatos Judit vezényelte, a dekorációért Maksay Zsuzsanna felelt. Köszönjük a munkájukat. 


Tudásvár

Október 14-én iskolánk is képviseltette magát az Illyés Gyula Gimnázium által szervezett Tudásvár elnevezésű vetélkedőn, ahová a pályaválasztás előtt álló nyolcadikosokat várták. A csapat tagjai: Brandt Virág, Kis Dorottya, Oláh Diána 8.b és Deák Gergő 8.a osztályos tanulók voltak. A mieinken kívül még 16 csapat versenyzett egymással, többségük dombóvári általános iskolákból érkezett. A legkülönfélébb feladatok megoldásánál a tantárgyi tudásra ugyanúgy szükség volt, mit az ügyességre és a tájékozottságra. Az élményekkel teli délelőttöt végül a 7. helyen zártuk.


Október 6.

Az aradi vértanúk napján iskolánkban is megemlékeztünk az 1849. október 6-án kivégzett 13 honvédtábornokról. A szabadságharc bukását és az osztrák megtorlást felidéző emlékező összeállítást a nyolcadik osztályosok adták elő osztályfőnökeik, Császti Gyöngyi és Kisné Király Mariann segítségével. Köszönjük a munkájukat.


Az európai diáksport napja

Szeptember 29-én – csatlakozva az európai diáksport napjához – sportos délelőttöt tartottunk. 2017 méter futás után különböző állomásokon játszhattak és sportolhattak a tanulók a testnevelést tanító kollégáink segítségével. Köszönjük a munkájukat.


Tanévnyitó

Iskolánkban ma reggel tartottuk a tanévnyitó ünnepélyt, amelyen a 2. osztályosok műsora köszöntötte a tanulókat, köztük a 36 kis elsőst, akik osztályfőnökeik, Tolnai Anita és Szabóné Lovász Ágnes vezetésével most kezdik meg tanulmányaikat.

Bővebben...


Tanévnyitó

A tanévnyitó szeptember 4-én, 08:00 kezdődik a Sásdi Közösségi Házban.


Nemzetiségi est 2017. április 28.

Ebben a tanévben is megtartottuk a már hagyományosnak számító német nemzetiségi estünket. Az óvódások őszintén bátor éneklése és táncjátéka Hammerné Stepper Viktória és Tévich Adrienn munkáját dicsérik. Az első osztályosok a németet tanító kolléganőnk, Lehőcz-Bata Ágnes vezetésével adtak elő verseket és táncokat. Bővebben...


Tanévzáró ünnepély

Június 21-én délután tartottuk a tanévzáró ünnepélyt, amelyen az első osztályosok adtak műsort tanítóik, Lehőcz-Bata Ágnes, Szabóné Latyák Gabriella, Krkos Zoltán és Pintér Gábor vezetésével. Bővebben...


STB túra

2017. június 9-én már negyedik alkalommal rendeztük meg iskolánk tanulói számára STB (Somogy-Tolna-Baranya) teljesítménytúránkat. A túrára az előző évekhez hasonlóan egy rövidebb és egy hosszabb útvonallal lehetett nevezni.

Bővebben...


Diáknap

Június 13-án volt a diáknapunk, amelyet Kisné Király Mariann, a diákönkormányzat és a szülői munkaközösség szervezett. Bővebben...


Varázsfuvola

Június 10-én délelőtt került sor az STB gálára, ahol az alsó tagozatosok pedagógusnapi köszöntője után Mozart Varázsfuvola című operájának átdolgozott változatát láthatta a közönség. Bővebben...


12/24 - 12 óra 24 sportággal

NTP-SR-16 pályázat keretében megvalósuló 12 órás sportnap, a Sásdi Általános Iskolában 2017. 04. 12.-én.


Hit-és erkölcstan oktatás a 2017-2018-a tanévben

A következő tanévben a Sásdi Általános Iskolában hit-és erkölcstan oktatás keretin belül az alábbi lehetőségek közül választhatnak tanulóink:


Hirdetmény az iskolai felvételi eljárásról!

I. Az iskolai beiratkozás ideje

A Klebelsberg Központ döntése értelmében a tanköteles tanulók első évfolyamra történő beiratkozására kijelölt időpontja:

2017. április 20-án (csütörtök) 8.00-18.00 óra között és

2017. április 21-én (péntek) 8.00-16.00 óra között.

Bővebben...


Körzeti mezei futóbajnokság - Sásd

Gyönyörű tavaszi napsütésben került sor a körzeti mezei futóbajnokság lebonyolítására március 22-én a sásdi városi sportpályán. A versenyen Mindszentgodisa, Mágocs, Sásd és Vásárosdombó közel 160 diákja mérte össze erejét, kitartását és gyorsaságát sportszerű versenyzéssel. Bővebben...


Március 15.

Március 14-én délelőtt emlékeztünk az 1848. március 15-i forradalomra. Az ünnepi műsort az 5. évfolyam szervezte osztályfőnökeik, Emmer Istvánné és Dr. Pernekker Árpádné segítségével. A műsorban közreműködött a Szellőcske tánccsoport Szabóné Lovász Ágnes vezetésével, valamint Szabó Hedvig. Az énekeket Lakatos Judit tanította be, a dekorációt Maksay Zsuzsanna és a rajzszakkörösök készítették. Köszönjük a munkájukat. A városi ünnepélyre este öt órakor került sor.


Drog helyett darts!

A Komlói Rendőrkapitányság kezdeményezésére február 17-én iskolánk felső tagozatos diákjai részt vehettek a Drog helyett darts! című bűnmegelőzési programon. Bővebben...


Iskolai farsang

Február 11-én rendeztük meg iskolánk tanulói számára a farsangot. Délelőtt az alsó tagozatosok öltöztek ötletesebbnél ötletesebb jelmezekbe, de láthattunk egy-egy osztálytól közös produkciókat is. Bővebben...


A magyar kultúra napja

Diákjaink a Várdombi Általános Iskola meghívására részt vettek a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett szavalóversenyen. Iskolánkat az alsó tagozatosok közül Pricz László 3.b és Hir Bálint 4.b osztályos tanulók, míg a felsősök közül Fazekas Liliána 6.b, Szabó Ráhel 7.a, Harmath Lili 8.a és Fazekas Letícia 8.b osztályos diákjaink képviselték.
A Weöres Sándor versmondó emlékversenyen II. helyezést ért el Szabó Ráhel, aki bejutott a szekszárdi megyei döntőbe. Felkészítője: Szabóné Lovász Ágnes. Gratulálunk!


Hermann Eszter német nemzetiségi szavalóverseny

Január 25-én rendeztük meg a már hagyományosnak mondható német szavalóversenyt, ezzel emlékezünk meg szeretett tanító néninkre és kollégánkra, Eszter nénire. A tanulók már nagyon izgatottan várták, mivel sokat készültek a versmondó versenyre.

Bővebben...


Karácsonyi műsor

A téli szünet előtti utolsó tanítási napon tartottuk az iskolai karácsonyi műsort, amelyen a negyedik adventi gyertyát Kósa Tibor hitoktató gyújtotta meg. Ezután az alsó és felső tagozatos tanulók zenés, táncos, verses produkciói következtek, majd az énekkar előadása és az iskolai összkar után a tanárok meglepetésdala szólt idén már hangszeres kísérettel. A szülői munkaközösség ajándékaként most is minden évfolyam kapott egy tortát. Köszönjük a karácsonyi műsort szervező pedagógusok: Szabóné Lovász Ágnes és Tolnai Anita, a felkészítő tanárok és a fellépő tanulók munkáját.


Adventi vásár

Idén negyedik alkalommal rendeztük meg az adventi vásárt az iskola aulájában, amelyen a gyerekek, szüleik és tanáraik kézműves termékeit árusítottuk. Évről évre gazdagabb a kínálat, az idei vásáron minden eddiginél több áru és vendég fordult meg, amiről a fényképek is tanúskodnak. Köszönjük a szülői munkaközösségnek az alapanyagot, a szülőknek és a tanároknak pedig a sok munkát.


Tanuszoda

December 7-én  délelőtt került sor a sásdi tanuszoda alapkőletételére, amelynek ünnepélyes része iskolánkban zajlott. Bővebben...


Mikulás

December 5-én délelőtt meglátogatta a gyerekeinket a Télapó, akinek a segítői a rénszarvasok és az időnként rosszalkodó krampuszok voltak. Az osztályok dalokkal, versekkel kedveskedtek neki. Köszönjük az édességet és a mandarint a szülői munkaközösségnek!


Szépkiejtési verseny

A magyar nyelv napja alkalmából idén is meghirdettük a felső tagozatosok számára a szépkiejtési versenyt. Bővebben ...


Nemzeti összetartozás – Határtalanul

A Sásdi Általános Iskola és a Várdombi Általános Iskola 7. osztályos tanulói október végén közös erdélyi kiránduláson vettek részt. A program az Emberi Erőforrás Minisztérium által kiírt Határtalanul program - Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek - keretében valósult meg.  Bővebben...


Hangverseny

November 9-én tartottuk iskolánkban a Filharmónia első bérletes hangversenyét, melyen 200 kisdiák vett részt. Bővebben...


Október 23.

Október 21-én délelőtt megemlékeztünk az 1956-os forradalom 60. évfordulójáról. Köszönjük a 6. évfolyam tanulóinak és osztályfőnökeiknek, Vassné Szili Anikónak és Szabó Lászlónak a sok munkát, amellyel létrehozták ezt a komoly műsort, valamint Maksay Zsuzsannának a színvonalas dekorációt. A tanulók este a városi ünnepélyen is nagy sikerrel szerepeltek, munkájukért igazgatói dicséretben részesültek. A teljes műsor megtekinthető a Facebook oldalunkon.


Rajzverseny

Oláh Diána 7.b osztályos tanuló újabb rajzpályázaton volt eredményes, ezért sok értékes ajándékkal gazdagodott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság jóvoltából. Felkészítő tanára Maksay Zsuzsanna volt. Gratulálunk!


Az aradi vértanúk emléknapja

Október 6-án reggel, az aradi vértanúk napján megemlékeztünk az 1849-ben kivégzett 13 honvédtábornokról. A rövid kis műsorért köszönet illeti a 8. b osztály tanulóit és osztályfőnöküket, Katona Editet.


Rajzpályázat

Oláh Diána, iskolánk 7.b osztályos tanulója országos III. helyezést ért el a Magyar Államkincstár által meghirdetett II. Mesterecset rajzpályázaton. Felkészítő tanára Maksay Zsuzsanna volt. Gratulálunk!


A Magyarság Házában

Iskolánk tanulói a Határtalanul pályázatnak köszönhetően októberben négynapos erdélyi túrán vesznek részt. A kirándulás előzményeként ellátogattak a Magyarság Házába Budapestre, ahol először találkoztak iskolánk partnerintézményének diákjaival. A várdombi és a sásdi iskolások együtt utaznak majd Erdélybe. A tanulmányi kirándulás során eljuthatnak többek között Nagyváradra, Kolozsvárra, Tordára, Marosvásárhelyre, Parajdra és Aradra is. A tanulók és a kísérő pedagógusok versekkel, dalokkal, táncházzal, kiselőadásokkal és az október 23-i ünnepi műsoruk egy részletével is készülnek az utazásra. Mindenkinek szívből ajánljuk a Magyarság Házának megtekintését, ahol minden, ami hungarikum fellelhető.


Őszi túra

Az Európai diáksport napjához kapcsolódva szeptember 30-án délelőtt túrázni indultunk Vázsnokra. A faluba 2016 méteres futással értek be a legkitartóbbak, majd sportversenyek következtek. Az alsósok ügyességi feladatokat kaptak az állomásokon, a felsősöket pedig ötödölő, méta és zsinórlabda várta. Köszönjük a helyszín biztosítását Vázsnok polgármesterének, Gombár Józsefnek, a programok megszervezését pedig testnevelés szakos tanárainknak és minden közreműködőnek. A túráról készült képek Facebook oldalunkon láthatók.


2016 - 2017 tanév rendje

A 2016-2017 tanév rendje megtekinthető.


Tanévnyitó ünnepély

Szeptember 1-jén reggel a tanévnyitó ünnepéllyel megkezdődött a 2016/17-es tanév. 


Tanévzáró

Június 22-én délelőtt tartottuk a tanévzáró ünnepélyt, amelyen a 3. és 4. osztályos napközisek és az énekkar adott egy kis műsort, és elhangzott egy új ének, a tanévzáró indulója is. 79 diák kapott jutalmat kitűnő vagy jeles tanulmányi munkájáért, illetve versenyeredményéért, gratulálunk nekik. A nyári szünetre mindenkinek jó pihenést kívánunk.


Versenyerdmények

A versenyerdményeink megtekinthetőek.


Ballagás

Június 18-án búcsúztattuk a nyolcadik osztályosokat. A 8. a osztályban 14, a 8. b-ben 15 diák fejezte be sikeresen az általános iskolát, osztályfőnökeik Dr. Pernekker Árpádné és Dicső Mária voltak. A nyolcadikos jutalmazottak: Dömse Bence és Dömse Tamás kitűnő tanulmányi eredményéért és versenyeredményéért, Takács Zsófia diákönkormányzati munkájáért, Rózsa Viktória közösségi munkájáért, Bánfalvi Gergő versenyeredményéért kapott könyvet és oklevelet. Köszönjük a ballagási ünnepély megszervezését a hetedik évfolyamnak és minden közreműködőnek.


Diáknap

Az idei tanévben az olimpia témája köré terveztük diáknapunkat. Az osztályok 16 állomásból álló akadályversenyen vettek részt. 

Bővebben...


STB gála

A Sásdi Általános Iskolában 2016. június 4-én harmadik alkalommal került megrendezésre az STB gála (Sásdi tehetségek bemutatkozása). 

Bővebben...


STB-túra

2016. június 3-án már harmadik alkalommal rendeztük meg iskolánk tanulói számára STB (Somogy-Tolna-Baranya) teljesítménytúránkat. A túrára az előző évekhez hasonlóan egy rövidebb és egy hosszabb útvonallal lehetett nevezni.

Bővebben...

 


Maratoni mindentudó

I. helyezést ért el csapatunk a 8. Maratoni mindentudón Vásárosdombón május 6-án. képek. A csapat tagjai: Turula Ármin 5.a, Fazekas Liliána 5.b, Deák Gergő 6.a, Kis Dorottya 6.b, Fazekas Letícia 7.b, Horváth Izabella 7.b, Dömse Bence 8.a és Dömse Tamás 8.a osztályos tanulók voltak. Felkészítő tanáruk Kisné Király Mariann. Gratulálunk! A 12 órás vetélkedő néhány emlékezetes pillanatát örökítették meg a Facebook oldalunkon látható képek.


Műveltségi vetélkedő

Zenei és történelmi műveltségi vetélkedőt rendezett a magyar szakcsoport az érdeklődő felső tagozatos diákoknak május 5-én. A vetélkedő témái Egressy Béni, a Szózat, a Himnusz, illetve a hozzá kapcsolódó történelmi események voltak. A csapatversenyben 1. helyet szerzett a 6. évfolyam, 2. lett a 7. b osztály, 3. helyen pedig az 5. b osztály végzett. A szülői munkaközösségnek köszönhetően helyezéstől függetlenül minden versenyző kis ajándékot kapott. Köszönjük a támogatást!


Víz témahét

2016.04.25-04.29. között rendeztük meg iskolánkban a Víz témahetet, melyen a 6. évfolyam tanulói vettek részt. A gyerekek a projektben való részvétel során megvizsgálták hogyan lehet egy problémakört részletesen, több oldalról áttekinteni, összefüggéseket feltárni. A feladatok megoldásához mindenki hozzájárult valamivel, ettől lett közös a siker. A projekthét célja ismereteik bővítésén túl az együttműködés gyakorlati megtapasztalása is volt. A témahét alkotásai iskolánk aulájában megtekinthetők.


Biológiaverseny

A hosszú alapos felkészülést szép siker koronázta a megyei Herman Ottó Biológiaversenyen Pécsen. 2. helyezést ért el Katona Luca 7.a, 5. helyezést Harmath Lili Sára 7.a osztályos tanuló.

Felkészítő: dr. Berndt Kornélné  Gratulálunk!


Nemzetiségi est 2016. április 22.

Ebben a tanévben is megtartottuk a már hagyományosnak számító német nemzetiségi estünket. Az óvódások őszintén bátor éneklése és táncjátéka Rillné Bukovics Valéria és Tévich Adrienn munkáját dicsérik. Az első osztályosok a németet tanító új kolléganőnk, Salamon Edina vezetésével adtak elő verseket és táncokat. A 2., 3. és 4. osztályos tanulók vidám táncokkal, verssel és zenés játékokkal szórakoztatták a közönséget. A gyerekeket Lehőcz-Bata Ágnes készítette fel. Az 5. és 6. osztályosok vidám dalt adtak elő tánccal, majd a 8.-osok jelenetén derült jókat a közönség. Felkészítő tanáruk Szabó László volt, az ének betanításában Lakatos Judit segített.  A tanulók műsora után a Deutsch Klub kórusát halhattuk, akikhez idén a Csérige tánccsoport táncosai is csatlakoztak Pintér Gáborné vezetésével. Köszönet mondunk mindenkinek, óvodai és iskolai felkészítő nevelőknek és a technikai és kisegítő személyzetnek egyaránt, hogy színvonalas és zavartalan műsorral fogadhattuk a közönséget. 


Éneklő Ifjúság

Iskolánk énekkara szép sikerrel szerepelt Pécsen a megyei „Éneklő Ifjúság” kórusversenyen. Az Arany minősítés megszerzésével a kis dalosok ismét bebizonyították, hogy a legjobbak a nem ének-zene tagozatos általános iskolák kórusai között. A kórust a versenyre felkészítette és vezényelt Lakatos Judit.


Szavalóverseny Mindszentgodisán

A költészet napja alkalmából 2016. április 11-én a Mindszentgodisai Általános Iskola szavalóversenyt rendezett, melyen a Sásdi Tankerület tagiskoláinak mintegy 70 tanulója mutatta meg tehetségét a versmondás területén, bizonyítva ezzel azt, hogy a költészet, a versek szeretete napjainkban is fontos szerepet tölt be. A kis tehetségek szebbnél szebb versekkel kápráztatták el a zsűri tagjait, akik nehéz döntés után a következő tanulókat tartották a legeredményesebbeknek.


Matematikaverseny

Mágocson, az Alapműveleti matematikaverseny körzeti fordulóján a következő tanulók értek el szép eredményeket: 5. évfolyam: Győri Tessza (7. hely), Turula Ármin (8. hely), Hartmann Dániel (9. hely), Fazekas Liliána és Lukács Klaudia (10. hely). 6. évfolyam: Tucsek Lívia (9. hely), Deák Gergő és Kis Dorottya (10. hely). 7. évfolyam: Katona Luca (4. hely), Blumenschein Dalma (6. hely), Andrásy Juvenál (8. hely). 8. évfolyam: Szelle Csaba (3. hely), Takács Zsófia (4. hely). Felkészítők: Császti Gyöngyi, Dicső Mária és Kisné Király Mariann. Gratulálunk!


Földrajzverseny

Három felsős tanulónk szép eredményt ért el a MEGYEI TELEKI PÁL FÖLDRAJZ-FÖLDTAN versenyen.
7. helyezés Andrásy Juvenál 7.b
8. helyezés Pintér Zsombor 7.b
9. helyezés Bocz Ákos 7.b
Felkészítő tanáruk: dr. Berndt Kornélné 
Gratulálunk!


Magyarversenyek

Két megyei magyarversenyen is részt vettek felső tagozatos diákjaink márciusban. A Nyelvész anyanyelvi tanulmányi versenyen 4. helyezett lett Blumenschein Dalma 7. a, 12. helyezést ért el Harmath Lili 7. a, valamint 16. lett Lukács Klaudia 5. a osztályos tanuló. A Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen 11. helyen végzett Harmath Lili 7. a, 18. lett Kis Dorottya 6. b osztályos diák. Felkészítő tanáraik: Klesch Ernőné (7. osztály), Emmer Istvánné (6. osztály) és Vassné Szili Anikó (5. osztály) voltak. Gratulálunk!


Mozdulj! - 12 órás sportnap

2016. március 23-án 12 órás sportnapot tartottunk az NTP-SR-15 pályázat keretében.  A legkülönbözőbb sportágakat próbálhatták ki a gyerekek az aerobictól és az íjászattól kezdve az ökölvíváson, falmászáson, birkózáson át a csapatsportokon keresztül, mint a kézilabda, kosárlabda, floorball, labdarúgás és a zsinórlabda, egészen a karatéig, a dartsig, az asztaliteniszig és a zumbáig. A napot egészségügyi előadások és a felnőttek számára véradás és szűrővizsgálatok is színesítették. A gyerekek minden kipróbált sportágnál pontot gyűjtöttek, amelyeket a nap végén sportos ajándékokra váltottak be. Köszönet illeti a szülői munkaközösséget a büféért, és minden szervezőt és segítőt a munkájáért.
További képek a Facebook oldalunkon láthatók.


Tájékoztató az iskolai felvételi eljárásról

Ide kattintva letölthető a Hirdetmény az iskolai felvételi eljárásról 2016.pdf, és a Tájékoztató - hit és erkölcstan.pdf a honlapról.


Március 15.

Az 1848. március 15-i forradalomra emlékeztünk március 11-én reggel az iskolai ünnepélyen. Köszönjük a 4. évfolyam tanulóinak és osztályfőnökeiknek, Lehőcz-Bata Ágnesnek és Pintér Gábornak, valamint az őket segítő pedagógusoknak és szülőknek a lelkesítő és zenei betétekben gazdag műsort. A városi ünnepélyt délután rendeztük. Tovább képek és a teljes műsor Facebook oldalunkon látható.


Megyei népdaléneklési verseny

2016. február 17-én és 18-án Pécsen a Megyei népdaléneklési versenyen iskolánk tanulói az alábbi eredményeket érték el. Kiemelt arany minősítést kapott Szabó Ráhel 6. a és Bicskei Evelin 5. b osztályos tanuló, ezüst minősítésben részesült Orsós Hanna 1. a és Rumbus Gréta 4. a osztályos diákunk, felkészítő tanáruk Lakatos Judit volt. Arany minősítést ért el Gembiczki Emília 3. b osztályos diák, felkészítő tanára Szabóné Lovász Ágnes volt. A legszebb nevezési lapokért különdíjat kapott: Szabó Ráhel és Bicskei Evelin. Gratulálunk!


Iskolai farsang

Február 6-án rendeztük meg iskolánk tanulói számára a farsangot. Visszatértünk a régi hagyományokhoz, és külön tartottunk farsangi jelmezes felvonulást délelőtt az alsó tagozatnak, míg a felsősök délután „Tátika” produkciókkal készültek. Mindkét bálon zsűri értékelt, és nagyon sok díjat osztott ki az arra érdemes csoportoknak és egyéni jelmezeseknek. Mindkét farsangról videofelvétel is készült, ami megtekinthető iskolánk Facebook oldalán. Szeretnénk megköszönni a szülői munkaközösségnek a szervezést, idén is rengeteg finomság várt mindenkit a büfében. Este a felnőttek szórakozhattak a jótékonysági bálban, ahol a talpalávalót a Juice zenekar szolgáltatta.

Támogatóinknak szeretnénk megköszönni a rengeteg felajánlást, amivel lehetővé tették bálunk sikeres lebonyolítását.


Hermann Eszter német nemzetiségi szavalóverseny

Január 26-án rendeztük meg az alsó tagozatosoknak a már hagyományosnak mondható német szavalóversenyt, ezzel emlékeztünk meg szeretett tanító néninkre és kollégánkra, Eszter nénire. A tanulók már nagyon izgatottan várták, mivel sokat készültek a versmondó versenyre. Nagyon szép produkciókat láthattunk és hallhattunk, amelyek közül az első négy helyezettet díjaztuk, de a többiek sem mentek haza üres kézzel. Az eredmények: 1. évfolyam: Almási Anna, Papp Marcell, Nyári Jázmin, Zima Patrik. 2. évfolyam: I. Hideg Péter, II. Bergovecz Lili, Turula Dominik, Váradi Blanka. 3. évfolyam: I. Szalai András, II. Kerekes Márk, III. Kőműves Brigitta, IV. Benedek Elina. 4. évfolyam: I. Vivód Bence, II. Hammer Márk, III. Magyar Csenge, IV. Szentmiklósi Virág. A tanulókat Lehőcz-Bata Ágnes és Salamon Edina készítette fel. A jutalmakért köszönet illeti a Német Nemzetiségi Önkormányzatot.


Karácsonyi ünnepély

Az iskolai karácsonyi ünnepélyt december 18-án délelőtt, a városi ünnepélyt pedig aznap este tartottuk. Fellépett az 5. b és 7. b tanulóiból álló bábcsoport, Turula Ármin és Fazekas Liliána, a Csérige és a Szellőcske tánccsoport, az iskolai énekkar, a pedagógusok kórusa és az iskolai összkar. Köszönjük a sok résztvevőnek és felkészítő tanárnak a rengeteg munkát, a szülői munkaközösségnek pedig az ajándék tortákat. A karácsonyi műsor a Facebook oldalunkon megtekinthető.


Itt járt a Mikulás!

Baráti látogatásra iskolánkba érkezett a Mikulás. Útjára csinos krampuszlányok kísérték, de idén először megjelent Rudolf, a rénszarvas is. A Mikulás megénekeltette az alsósokat, próbálkozott a felsősöknél is, a szünetben pedig a tanáriban fogadta őt a tantestület. Útját a diákönkormányzat szervezte, csokival és mandarinnal pedig a szülői munkaközösség támogatta. Köszönjük! A látogatásról készült fényképek a Facebook oldalunkon láthatók.


Adventi kirándulás

December 1-jén az alsó tagozatos diákok, másnap a felsősök vehettek részt egy kellemes karácsonyváró kiránduláson Budapesten. Parlament, múzeumlátogatás, mozi és a karácsonyi vásár megtekintése is szerepelt a programban. A felsősöket Balássy Betti és Varga Feri is meglepte egy rögtönzött kis koncerttel, ahol lelkes tapsolásuknak köszönhetően a sásdi gyerekek kapták az egyik dedikált cédét. 
Köszönjük a szülői munkaközösségnek a helyjegyek megvásárlásához nyújtott anyagi támogatást!


Innovatív iskolai programok Sásdon

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a Széchenyi 2020 keretében 12 millió forint európai uniós támogatást nyert a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett „Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem” című pályázati kiíráson. A 12 millió forint összköltségvetésű beruházásból a Sásdi Általános Iskolában változatos, a tanulók felzárkózását elősegítő programok megvalósítására került sor.


Mézes reggeli

A Földművelésügyi Minisztérium és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület idén november 20-án rendezte meg az Európai Mézes Reggelit. Iskolánk is csatlakozott a programhoz, amelyen Daróczi Imre tormási és Horváth István magyarszéki méhészek beszéltek a munkájukról, majd különböző mézfajtákat (akác, napraforgó, hárs, repce, erdei, vegyes) és mézes teát kóstolhattunk. Köszönjük a támogatást a következő vállalkozóknak: Deák Attila Sásd, Dömse Gábor Sásd, Rab Zoltán Sásd, ifj. Tóth Tibor Sásd, Végh Jenő Magyarszék.
További képek a Facebook oldalunkon láthatók.


Különdíj

Iskolánk alsó tagozatos diákjai november 19-én részt vettek a Glaub Nándorné területi mesemondó versenyen Mágocson, ahol Pricz László és Kis Domonkos 2. b osztályos tanulók különdíjban részesültek. Felkészítő tanáruk Pintér Gáborné volt. Minden résztvevőnek gratulálunk.


Iskolatábla

Köszönet a Rill Dekor Kft.-nek és Rill Bélának az új iskolatábla elkészítéséért.


Szépkiejtési verseny

November 13. a magyar nyelv napja. Ebből az alkalomból Szépkiejtési versenyt tartott a magyar munkaközösség a szépen és kifejezően olvasó felső tagozatosoknak. A jó hangulatú versenyen a következő eredmények születtek:
5-6. évfolyam:  1. Tucsek Lívia 6. a, 2. Oláh Diána 6. b, 3. Kis Martina 6. a.
7-8. évfolyam:  1. Blumenschein Dalma 7.a, 2. Fazekas Letícia 7. b, 3. Hollósi Diána 7. a.
Gratulálunk, és köszönjük mindenkinek a részvételt.


A Pécsi Szimfonietta hangversenye

Nagy sikerű ifjúsági hangversenyt adott november 10-én a Pécsi Szimfonietta. Zenélő földgömb című műsorukban Amerika, Ázsia és Európa hangjait idézték fel híres zeneszerzők segítségével. A gyerekközpontú műsorban a közönség is szerepelhetett, a bátor diákok hangszereken játszottak, énekeltek, tapsoltak.


Facebook oldal

Elindult az iskola Facebook oldala, már most megtekinthető az október 23-ai ünnepély, a TV2 riportja az évszámos lépcsőről, és meghallgatható az indulónk is. Terveink szerint mindig friss információk kerülnek majd fel az iskola életéről, diákoknak és szülőknek egyaránt. Keressetek, kövessetek!


Nyílt nap

Értesítjük a szülőket, hogy a jövő héten nyílt napot tartunk. Szerdán, vagyis november 11-én a felső tagozaton, csütörtökön, november 12-én pedig az alsó tagozaton várunk minden érdeklődőt az elsőtől az ötödik óráig.


Márton-napi toborzó

November 11-én, szerdán délután 17 órakor gyülekezünk a Szoborkertnél a hagyományos lámpás felvonulásra, amely a templom előtt Márton-napi énekekkel zárul. Az iskola ebédlőjében a Német Nemzetiségi Önkormányzat látja majd vendégül a felvonulókat. Mindenkit szeretettel várunk!


Október 23.

Az 1956-os eseményekre rendhagyó ünnepi műsorral emlékeztünk október 22-én. Korabeli és modern zenéből készült összeállítás közben élőképekben idézték fel a szereplő gyerekek az ötvenes éveket, a forradalom eseményeit és a szovjet megszállást. A 6. és 8. évfolyam tanulóit Kisné Király Mariann és Császti Gyöngyi tanította be, a műsorban közreműködött Szabó László. A díszlet Maksay Zsuzsa munkája volt, a dalok betanításában pedig Lakatos Judit segített. Köszönjük a munkájukat.


Vargabetű túra

Vargabetű néven őszi túrára indult iskolánk minden tanulója október 21-én reggel. Erős tempóban haladva megmásztuk a dombokat, majd Vargára érve megismerkedtünk a község történelmével és Sásdi Sándor emlékházával. Hazafelé egy felsőegerszegi pihenő után értünk vissza ismét az iskolába.

További képek megtekinthetők a címre kattintva.


Testmozgás az iskolában projektzáró nap

Október 16-án iskolánkban rendeztük a TE IS  program országos projektzáró napját, amelyen több mint kétszáz tanár és diák, valamint meghívott prominens vendég vett részt. Köszönjük a sásdi iskola tanárainak, dolgozóinak és résztvevő diákjainknak a munkáját. A címre kattintva Reith Ágota beszámolója olvasható a programról, és további fényképek láthatók.


Az aradi vértanúk napja

2015. október 6-án emlékeztünk meg az 1849-ben kivégzett honvédtábornokokra. A rövid műsorban a 7. b osztályosok idézték fel a 13 aradi vértanú halálát. Felkészítő tanáruk Katona Edit volt. Köszönjük a munkájukat.


Zenei hírek

● Október 1-jén, a zene világnapján az iskolai kórus szerenádot adott Lakatos Judit vezetésével az aulában, majd a város több pontján.
● A zenei világnaphoz kapcsolódó vetélkedőre október 15-én kerül majd sor a felső tagozatosok részvételével.
● Idén is lesz Filharmónia hangverseny, a bérlet ára 1200 Ft.

 


Megújult közétkeztetés

Kisfilm a címre kattintva megtekinthető.


Erdei iskola

A hétfői napot szeptember 21-én tanulóink egy része erdei iskolában töltötte. A negyedik osztályosok  Álmosvölgybe, az ötödik és hatodik évfolyam diákjai pedig Gemencre kirándultak. A címre kattintva Kisné Király Mariann gemenci beszámolója és további fényképek láthatók.


Ausztriai utazás

Július 27. és 30. között német testvérvárosunk, Raaba támogatásával négy napot tölthetett el 24 diákunk és 4 tanáruk Ausztriában. Szabó László cikkét és az útról készült képeket a címre kattintva találják.


A tanév rendje

A tanév legfontosabb eseményeinek, programjainak időpontjai a címre kattintva olvashatók.


Tanévnyitó ünnepély

Szeptember elsején tartottuk a tanévnyitó ünnepélyt, amelyen iskolánk kórusa és az alsó tagozatos tanulók szerepeltek Szabóné Lovász Ágnes és Tolnai Anita szervezésében. Idén 303 diák, köztük 52 első osztályos tanuló kezdte meg tanulmányait. Az 1. a osztályfőnöke Hompola Miklósné, az 1. b osztályfőnöke Dr. Kajdonné Daczi Erika lett. A tanév 181 tanítási napból áll majd, amihez mindenkinek jó munkát kívánunk!
A tanévnyitón készült néhány fénykép a címre kattintva megtekinthető.


Tanévkezdő információk

Tankönyvosztás: ingyenes tanulóknak aug. 28. 8-12.00, 13.00-16.00, fizetős diákoknak aug. 31. 8-12.00, részletek a mellékelt plakáton.

Tanévnyitó ünnepély: szeptember 1. kedd 8.00, utána kezdődik a tanítás.

Szülői értekezletek: 1. évfolyam szeptember 1. 17.00
                                 2-8. évfolyam szeptember 2. 16.30 iskolai, 17.00 osztály.


Ballagás

Ballagási ünnepélyünket június 13-án tartottuk. Harminckét diák fejezte be sikeresen az általános iskolát, osztályfőnökeik Vassné Szili Anikó és Dr. Berndt Kornélné voltak. A nyolcadikosok közül a jutalmazottak: emlékplakettet, könyvet és oklevelet kapott tanulmányi munkájáért, valamint a megyei és országos nyelvtanversenyeken elért eredményeiért  Csetneki Julianna Katalin, nyolc éven át tartó kitűnő eredményéért és a matematikaversenyeken elért helyezéseiért Fehér Zsolt János. Oklevélben részesült jeles tanulmányi munkájáért és sporteredményeiért Pálosi Kornél, szintén oklevelet kaptak az atlétikai és labdarúgóversenyeken való szerepléseikért: Buzás Bence, Németh Balázs és Somogyvári István. Kimagasló közösségi munkájáért a Pons Sociorum Egyesület könyvjutalmát Dusnoki Csongor vehette át. Köszönjük a ballagási ünnepély megszervezését a hetedik évfolyamnak.


Diáknap

A diákönkormányzat első ízben szervezte meg a gyermeknapi akadályversenyt, ahol az osztályok 16 állomáson vetélkedtek egymással. Néhány versenyszám nagyon tetszett a gyerekeknek. Ilyen volt például a Trabanttolás, a szabadulószoba és a szappandobálás. Meghirdettük „Az iskola gasztroangyala” versenyt is, ahol a szülők segítségével a diákok készítettek finomságokat. Az akadályversenyt a 7.a osztály nyerte, akik egy évig őrizhetik a vándorserleget. „Az iskola gasztroangyala” ebben az évben a 6.b osztály lett. A délutáni programok között focigála és sulidiszkó szerepelt. A focigálán a volt nyolcadikosok mérkőztek meg a mostaniakkal egy jó hangulatú meccs keretében. A gyerekek nagyon jól érezték magukat ezen a napon, bár igencsak elfáradtak. Jövőre hagyományteremtő céllal ismét megszervezzük ezt a programot.


STB gála

Idén június 6-án második alkalommal rendeztük meg iskolánkban az STB gálát, amelyből a későbbi években szeretnénk hagyományt teremteni. (STB: Sásdi tehetségek bemutatkozója) A műsor első részében versek, énekek, hangszeres produkciók hangzottak el, fellépett a Csérige tánccsoport, valamint a 4. b osztály tanulói pedagógusnapi összeállításukkal.

 

A cikk folytatása a címre kattintva olvasható. 


STB túra

Második alkalommal került megrendezésre a Sásdi tanulók barangolása elnevezésű túra, melyet a diákok ismét nagyon vártak. Mindenki a saját teljesítményéhez mérten 10 vagy 24 km-es táv között választhatott. A túra napján szerencsénkre nagyon szép volt az idő, és remek a hangulat. A tavalyihoz képest mindenki jobb időeredménnyel teljesítette az útvonalat. Az állomásokon a támogatóink frissítővel vártak minket, amit ezúton is köszönünk nekik. Találkozunk jövőre a III. STB túrán!


Tanévzáró fesztivál a Bozsik programban

A megyei versenyen nyújtott jó szereplésnek köszönhetően a fiúk III. korcsoportja (5-6. osztály) meghívást kapott a Telkiben rendezett Tanévzáró fesztiválra. 16 csapat közül a sásdiaknak a 7. helyet sikerült megszerezni. Gratulálunk, fiúk!


Flashmob (villámcsődület)

A TÁMOP 3.1.4.B-13/1-2013-0001 számú „Köznevelés az iskolában” projekt, Partnerség és hálózatosodás modul Közösségi események III. ütemének II. közösségi eseményére került sor a Hegyháti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában Mágocson 2015. 05. 18-án.

Az esemény mottója: Közös erővel egy egészséges, boldog nemzedékért.

Iskolánk 40 tanulóval, pedagógusokkal és szülőkkel vett részt a rendezvényen. A villámcsődület – melynek angol elnevezése „flashmob” – egyre elterjedtebb, figyelemfelkeltő hatása igen jelentős napjainkban.

A „Smiley” (mosoly) formáció célja az volt, hogy a fiatalok figyelmét felhívjuk a túlzott internet használatának veszélyeire, valamint ösztönözni szeretnénk őket az aktív sportolásra egészségük megérzése érdekében. A rendezvény közös sportolással zárult. 


Nemzetiségi est 2015. április 24.

Ebben a tanévben is megtartottuk a már hagyományosnak számító Német Nemzetiségi Estünket.
Az óvódások őszintén bátor éneklését, és táncjátékát az általános iskolás tanulók műsora követte.
Az alsó tagozaton németet tanító új kollégánk, Lehőcz-Bata Ágnes készítette fel az alsós gyerekek többségét. A gyerekek vidám táncokkal, verssel és zenés játékokkal szórakoztatták a közönséget.

A tanulók műsora után a Deutsch Klub kórusát halhatta, majd a Csikóstöttösi tánccsoport bemutatóját láthatta a közönség.

Köszönet mondunk mindenkinek, óvodai és iskolai felkészítő nevelőknek, technikai és kisegítő személyzetnek egyaránt, hogy színvonalas és zavartalan műsorral fogadhattuk a közönséget.

 

Szabó László


Maratoni mindentudó

Vásárosdombón idén is megrendezték a Maratoni mindentudót, amely egy reggel nyolctól este nyolcig tartó játékos versenyfolyam. Idén május 8-én a hetes szám köré szervezték a feladatokat a környék felső tagozatos általános iskolásainak. Az induló csapatok közül a sásdiak a 3. helyet szerezték meg. Felkészítő tanáruk Kisné Király Mariann volt.

A címre kattintva olvasható a 8. osztályosok élménybeszámolója.


Szép siker a helyesírási versenyen

Megyei döntőn vettek részt április 18-án a legjobb sásdi helyesírók. A Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen 33 iskola 97 diákja közül Csetneki Katalin 8. a osztályos 3. helyezett, Harmath Lili 6. a osztályos 5. helyezett, Oláh Diána 5. b osztályos 14. helyezett lett. Felkészítő tanáraik: Vassné Szili Anikó, Klesch Ernőné és Emmer Istvánné voltak.


Zenei hírek

Március 25-én volt iskolánkban a filharmóniai diákbérlet harmadik hangversenye. A pécsi Szélkiáltó együttes mindig nagy sikerrel szerepel nálunk, ezúttal is a tőlük megszokott magas színvonalon játszottak. A műsorban megzenésített versek, népdalfeldolgozások és táncok hangzottak el. Az együttes vezetője, Dr. Lakner Tamás ezúttal is megénekeltette a közönséget.

 

A folytatás a címre kattintva olvasható.


Szavalóverseny Mindszentgodisán

Iskolánkban kiemelten kezeljük irodalmi kultúránk, hagyományaink megőrzését, azok ápolását. Diákjainknak már az első osztálytól igyekszünk felkelteni érdeklődését a költészet iránt, a versek szeretetére neveljük őket. Az idén is több tanulónk bizonyította tehetségét a Mindszentgodisai Általános Iskolában hagyományosan megrendezésre kerülő költészet napi szavalóversenyen.

 

A cikk folytatása a címre kattintva olvasható.


Gép-Ésszel Baranyában V. gépipari vetélkedő

A fenti címmel hirdetett versenyt megyénkben a pályaválasztás előtt álló 6.,7. és 8. osztályos 

tanulóknak a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara. Az évek óta hiányszakmaként 

jelentkező gépipari szakmák (többek közt a gépi forgácsoló, hegesztő, ipari gépész - régi OKJ 

nevén géplakatos) megismertetése a cél. A jelentkező tanulók 3 fős csapatokat alkotva 

nevezhettek a 3 fordulós versenyre, ahol lehetőséget kaptak a fémes szakmákkal való 

ismerkedésre. 

A beszámoló folytatása a címre kattintva olvasható.


Gyönyörű győzelem

A Nyelvész anyanyelvi tanulmányi verseny megyei döntőjében Csetneki Katalin 8. a osztályos tanuló első helyezett lett. A 2015. április 27-én Pécsen rendezett versenyen Baranya megye legjobb nyolcadikosai között bizonyult a legfelkészültebbnek, és ezzel bejutott  a szegedi országos döntőbe. Felkészítő tanára Vassné Szili Anikó volt. Az eredményhez gratulálunk, és jó felkészülést kívánunk!


12 óra sport az egészség megőrzése érdekében

2015. április 1-jén egy 12 órás sportrendezvényre került sor a TÁMOP 3.1.4. B-13/1-2013-0001 számú „Köznevelés az iskolában” projekt, Partnerség és hálózatosodás modul Közösségi események pályázatának keretében.. A rendezvényen a KLIK Sásdi Tankerületének mágocsi, sásdi és vásárosdombói tagiskolái vettek részt. Az esemény célja a fiatalok aktív sportolása mellett az volt, hogy erősítsük a generációk közötti együttműködést, szülők, pedagógusok, civil szervezetek és diákok együtt töltsék el az időt aktív sportolással.

A rendkívül változatos tevékenységek közül a legérdekesebbek közé tartozott a rekeszmászás, traffipax futás, salsa, kangoo, tojásfutás és tojásgurítás, íjászat, de természetesen a labdajátékok is közkedveltek voltak.

Az esemény sikeréhez a szülők segítsége is nagyban hozzájárult, akik – az aktív sportolás mellett - a nap folyamán gyümölcs-és zöldségtálakat, szendvicseket és teát készítettek a résztvevőknek. Köszönet illeti a szülői munkaközösségen kívül a KLIK Sásdi Tankerületét a támogatásért, a résztvevő civil szervezeteket és mindazokat, akik hozzájárultak a sportnap sikeréhez.


Tájékoztató!

Ide kattintva letölthető a Hirdetmény az iskolai felvételi eljárásról 2015.pdf, és a Tájékoztató - hit és erkölcstan.pdf a honlapról.


Sportnap 2015. április 1.

A sportnap részletes programja a címre kattintva letölthető.


Március 15.

Az 1848. március 15-i forradalomra március 13-án emlékeztünk meg iskolánkban. A negyedik évfolyam tanulói az ünnephez illő, szép, sokféle zenei és táncos elemmel tarkított műsort adtak elő. Délután újra szerepeltek összeállításukkal a városi ünnepélyen. Felkészítő tanáraik Hompola Miklósné és Benke Tamás voltak, a táncokat Szabóné Lovász Ágnes tanította be. Köszönjük a munkájukat.


Országos 10. helyezés

Megismételte tavalyi sikerét Csetneki Katalin 8. a osztályos tanuló, aki idén is bejutott az Arany János magyarverseny országos döntőjébe. A március 8-án tartott döntőt Budapesten, a Műszaki Egyetem épületében rendezték, ahol évfolyamonként száz felsős vetélkedett. Kata a 8. osztályosok között 10. helyezett lett. Felkészítő tanára Vassné Szili Anikó volt. Gratulálunk az eredményhez, amelyért nevelőtestületi dicséretet kapott.


Helyesírási verseny

Február 26-án tartottuk a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny iskolai fordulóját, amelyen a felsős tanulók szép számmal megjelentek. A tollbamondásból és helyesírási feladatsorból álló versenyanyagot évfolyamonként külön oldották meg a diákok, akik közül Oláh Diána 5. b, Harmath Lili 6. a és Csetneki Katalin 8. a osztályosok képviselik majd iskolánkat az áprilisban Pécsen megrendezendő megyei döntőn. A versenyt a magyar szakcsoport szervezte.


Labdarúgás

Intézményi Bozsik programban szépen szerepelt a III. korcsoportos, illetve IV. korcsoportos labdarúgócsapatunk Pécsett.

A csapattagok neve a címre kattintva olvasható.


Hermann Eszter német nemzetiségi szavalóverseny

Február 11-én rendeztük meg a már hagyományosnak mondható német szavalóversenyt. A tanulók már nagyon izgatottan várták, mivel sokat készültek a versmondó versenyre. Nagyon szép produkciókat láthattunk és hallhattunk. Évfolyamonként az első három helyezett és egy-egy különdíjas vehette át a Német Nemzetiségi Önkormányzat által felajánlott értékes díjakat. Természetesen, akinek nem sikerült helyezést elérnie, annak sem kellett búsulnia, mivel üres kézzel senki sem távozott.  Külön köszönet Lehőcz-Bata Ágnes tanító néninek, aki a gyerekeket felkészítette.

Az idei évtől a versmondó versenyt átneveztük Hermann Eszter szavalóversenyre, hogy ezzel emlékezzünk szeretett tanító néninkre, Eszter nénire.

A helyezéseket elérő tanulók listája a címre kattintva olvasható.


Iskolaújság

Letölthető.


Farsangi hírverés

A Sásdi Általános Iskola szülői munkaközössége 2015. február 7-én bált szervez. Délután
13 órától 16 óráig tart a gyerekek farsangja, este 21 órától pedig jótékonysági bál lesz a felnőtteknek. Jegyek 1500 Ft-os áron elővételben kaphatók a plakáton megjelölt helyeken. Felajánlásaikat köszönettel fogadjuk.

A farsangi plakát a címre kattintva látható.


Karácsonyi ünnepély

Városi és iskolai karácsonyi ünnepélyünket 2014. december 18-án este, illetve 19-én délelőtt tartottuk. Az alsó tagozatosok és a tánccsoport műsorszámai után az énekkar szerepelt Lakatos Judit vezényletével, majd az iskola tanulóiból álló összkar három számával fejeződött be a műsor. A Szülői munkaközösség évfolyamonként egy-egy tortával kívánt a diákoknak boldog karácsonyt. Köszönjük minden közreműködő és szervező munkáját.